Tof dat je een kijkje neemt op mijn website. Mijn naam is Karlijn Vlaardingerbroek (1990) en ik woon samen met mijn vriend en twee hondjes (Boemer en Zorro) op de eerste verdieping van een prachtig antikraakpand in Tilburg. Op de begane grond zit ons atelier, dat we delen met drie vrienden.

Van kunstacademie…

In 2015 studeerde ik af als docent beeldende kunst en vormgeving aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten en na de zomer kon ik meteen aan de slag als kunstdocent in Dongen. In diezelfde periode werd ik lid Poetry Circle 013, een platform voor schrijvende performers en performende schrijvers. Daar ontmoette ik Kristel Peijnenborg. In 2020 gaven wij samen de duo-dichtbundel ‘Ik schrijf, ik schrijf wat jij niet ziet’ uit. Een speelse en kunstzinnige uitgave over dwalen en gissen, guilty pleasures, buiten de lijntjes kleuren, tongen en de liefde voor zelfexpressie.

…tot schrijfdocent! 

 

Mijn liefde voor schrijven was er eigenlijk altijd al. Schriften vol op de basisschool, de super awesome Slang & Poetry klas van John de Heij tijdens de middelbare school en de minor creërend schrijven door Arie van den Berg tijdens de kunstacademie. Maar de studie docent creatief schrijven die ik vanaf 2022 volgde bij Dactylus | Academie voor schrijfdocenten vormde toch wel het hoogtepunt wat professionalisering betreft. Ondertussen ben ik nog steeds werkzaam op het Cambreur College en geef ik daar nu ook het keuzevak creatief schrijven. Als freelancer geef ik daarnaast cursussen creatief schrijven in mijn atelier en mag ik mijzelf in 2023 met trots coach noemen van Poetry Circle 013. Het is een eer om nu aan de andere kant te mogen staan en nog toffer om dit samen met mijn compagnon Lynne Kuijer te mogen doen. De verschuiving van beeld naar beeldende taal bevalt me zo goed, dat ik heb besloten om er nog een studie achteraan te plakken. In september start ik met de opleiding tot leraar Nederlands. Mijn missie? Meer poëzie in de klas!

 

 

Warme groet, Karlijn

 

 

Ze geeft een knuffelmaar ze twijfelt, links of rechts

Oeps, vol op de bek!

Ze glimlacht naar me

met haar stralende tandenen een maanzaadje

Naast het urinoirritst de man vlug zijn gulp dicht

Een klein pisvlekje